Vielä kukista ja mehiläisistä

Kimalaiset, mehiläiset ja muut pölyttäjät ovat taas aktiivisesti esillä keskustelussa. Pölyttäjäkato sekä sen mahdolliset vaikutukset luonnolle, ihmiselle ja elinkeinoelämälle pelottavat - syytäkin. Suurilla kaupungeilla on suora mahdollisuus toimillaan vaikuttaa nopeastikin pölyttäjien määrään ja hyvinvointiin. Puhutaan monista pienistä tavoista ja suurista periaatteista tehdä asioita erilailla.

Mielestäni Suomeen tarvitaan valtakunnallinen pölyttäjäpoliittinen ohjelma, mutta ennen sellaisen saamista jo vaikuttavaa paikallista pölyttäjäpolitiikkaa. Elias Puustinen on vastuuhenkilöna Tampereen kaupungille huhtikuussa osoitetussa Nurmet niityiksi -kunnallisaloitteessa. Näen tärkeäksi, että Tampereen päättäjät tarttuvat toimeen tämän aloitteen kautta, mutta mielestäni myös ehdottomasti sitä laajemmin.

Pölyttäjähyönteisten vähentyminen on todellinen ilmiö myös meillä. Tampere ja Pirkanmaa tarvitsevat pölyttäjäpolitiikkaa nyt. Olen käsityksessä, että tahtotila huolehtia pölyttäjistä on paikallisesti sekä valtakunnallisesti korkealla. Kyseessä on yhteinen ympäristö, ruoka ja tulevaisuus.

Nurmet niityiksi -kunnallisaloite on mielestäni erinomainen avaus ja hyvä esimerkki kuntalaisten aktiivisuudesta. Uskon, että aloitettakin enemmän voidaan ja pitää tehdä. Mutta onko kasvavalla Tampereella ja muilla kaupungeilla todellista rohkeutta ryhtyä toimeen pölyttäjätilanteen parantamiseksi?

Tilaisuudet ja lisätiedot

Ylläpito ja yhteistyökumppanit