Vuonna 1981 syntynyt liikkeenharjoittaja (kirjanpitäjä, liiketoiminta- ja tuotekehityskonsultti), mehiläistarhaaja sekä opiskelija, joka asuu Pirkanmaalla.

Harrastan japanilaista teetä (Chado) ja toimin aktiivisesti politiikassa. Rakastan uuden oppimista ja itseni kehittämistä. Koulutukseni on mehiläishoitaja, kulttuurituottaja AMK, tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto, matkailupalveluiden tuottaja, taloushallinnon merkonomi, rentoutumis- ja hypnoositerapeutti sekä ylioppilas.

 

Ilkka Veiström sosiaalisessa mediassa

 ilkkaveistrom (LinkedIn)

 ilkka.veistrom (Facebook)
 ilkkaveistrom (Instagram)


 

Veiströmille maatalousalan ammattitutkinto

 

Parivuotisten opintojen päätteeksi Ilkka Veiström sai perjantaina 30.4.2021 todistuksen suoritetusta maatalousalan ammattitutkinnosta. Tutkinnon suuntautumisosaamisala on mehiläistarhaus ja Veiströmin tutkintonimike Mehiläistarhaaja.

Veiströmin uuden tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Uusi tutkinto sekä aikaisemmat Veiströmin tutkinnot löytyvät hänen CV-sivultaan.

Uudet Niittykummit pelastavat luonnonpölyttäjiä

Maailman on vuoden tuntunut kylmältä ja yksinäiseltä. Koronapandemian aiheuttama eristäytyminen tiivistyi omassa elämässäni juhlattomiin 40-vuotisjuhliin ja valmistujaisjuhliin. Moni on ollut samassa tilanteessa, josta on nopeasti tullut eräänlainen uusi normaali.

Kun viime vuoden lopulla kävi selväksi, ettei pitkään haaveiltuja juhlia voitaisi järjestää, kanavoin energiani uudelleen tavoitteeksi tehdä jotain hyvää, joka jatkuu monien seuraavien pyöreiden juhlavuosien taa. Onnittelujen sijaan pyydän, että käytät lyhyen kirjoitushetken tutustuen Niittykummit-kampanjaan, joka julkaistiin 23.4.2021. Kyseessä on joukkorahoituskampanjani, jonka tavoitteena on hankkia tuhat aaria uutta maata luonnonpölyttäjäniittyalueen perustamiseksi Pirkanmaalle.

Keruu on voimassa 12.6.2021 asti. Auta ja osta aari! Tai ainakin jaa kampanjaa ystäville, tuttaville ja ympäristötietoisille yrityksille. Vastikkeena osallistumisesta saa Niittykummitodistuksen, joka on konkreettinen osoitus itselle, tutuille ja asiakkaille osallistumisesta johonkin hyvää, josta jää jälki.

Tuttavissani on paljon isoja ja pieniä liikkeenharjoittajia. Heitän teille nyt jos ei muuta niin viherpesun pallon. Kampanja on edullinen, vastikkeellinen ja alvillinen. Osallistumisesta saa hyvän ekomainoksen näytille ja ainakin itsekin mahdollistan Tilitoimisto Tilityyn kautta niittyaarin. Prenikan laitan esille paraatipaikalle kertomaan yhtiön halusta pitää huolta tulevaisuudesta.

Tutustu ja osallistu
https://mesenaatti.me/2084/liity-niittykummiksi/

Mitkä ovat tärkeimmät henkiset pääomasi?

Namihani-tavaramerkin väiteaika päättyi 13.01.2021

Yksi monista asioista, jota suomalaisessa yritystoiminnassa nostaisin esille on henkisen pääoman arvon ymmärtäminen. Omia ensimmäisiä ahaaelämyksiä liiketoiminnasta oli aikanaan juuri sen tajuaminen, että organisaation henkinen pääoma on tärkein ja oikeastaan ainoa asia, jolla todellisuudessa on arvoa.

Henkinen pääoma on korvaamatonta. Se on uuden siemen, muutoksen tekijä ja ylläpitävä käyttövoima. Henkinen pääoma, on se mitä muotoa tahansa; osaamista, ymmärrystä, kyky hallita ja hahmoittaa, sosiaalisesti osaava työyhteisö, hankitut immateriaalioikeudet tai vaikkapa sijoittuminen markkinoilla on ainoa joka on ja joka jää. Se on myös yritysmaailman arvokkain kauppatavara, ”ultimate assets”. Muistathan sen?

Olen saanut tuote- ja palvelukehitysasiantuntijana olla mukana useammassa uuden luomisen prosessissa, kehittämässä tuotteita, palveluita, brändejä ja työyhteisöjä. Muutaman brändi on itsekin tullut rakennettua. Eilen päättyi väiteaika uusinta omaa tavaramerkkiäni varten ja Namihani sai kotimaan kauppaa ja joidenkin vuosien päästä alkavaksi suunniteltua ulkomaan vientiä varten lisämerkiksi ®-tunnuksen.

Toinen esiin nostettava ja edistettävä asia - joka toki seurausta ensimmäisestä - on suomalaisten yritysten liian heikko ymmärrys ja osaaminen suojata henkinen pääoma rekisteröimällä (tavaramerkit, patentit, mallisuojat, rekisteröinnit, yms.). Kaupallisena ihmisenä usein puhun suojaamisen sijaan tosin tuotteistamisesta.

Erityisesti pienten sekä keskisuurten yritysten syntymis- ja kasvuprosessissa ei yleensä ole halua tai heräämistä tälle menestyksen merkittävälle avaintekijälle. Kyseessä on kuitenkin liiketoiminnan ytimessä lymyilevä Game Changer, joka totisesti voi muuttaa pelin kulun. Erityisen ainutlaatuista on se, että tämä muutos voi olla vain eteenpäin ja koko on vain tekosyy. Kaiken kokoisten toimijoiden merkittävin omaisuus on unelmat, into ja eteenpäin vievä drive.

Pyydän aina sellaisia uusia asiakkaita, joita olen avustamassa selviämisessä, kasvussa, kehittymisessa tai kehityksessä, kertomaan heidän tärkeimmät henkiset pääomansa. Suurimmalle osalle se kuulostaa vaihtoehtoisterapeuttiselta lähestymistavalta, vaikka on itseasiassa minulle ikkuna heidän liiketoimintansa ytimeen. Ilman kykyä ja osaamista voi olla suunta, mutta ei siihen johtavaa polkua.

Moni on näitä henkisiä resursseja käsitellyt viimeksi ja vain liiketoimintasuunnitelmaa tehdessään. Mitä minä osaan? Mitä mitä voin tehdä? Mitä minun pitää hankkia ulkopuolelta, jotta voin tavoittaa asettamani päämäärän?

Vuosi 2021 on vasta aluillaan. Monet yritykset ja yrittäjät vielä hiovat budjetteja ja suunnitelmia erityisesti kaiken tämän koronasekamelskan keskellä. Sanon teille - hiokaa myös itseänne. Kuului omaan organisaatioosi vain yksi tai monia toimijoita, nosta se pöydälle, tunnista ja huomiomerkitse osaaminen ja muut henkisen pääoman tekijät. Ovatko ne hallinnassa? Onko ne tuotteistettu? Onko niissä jotain, joka voisi olla Game Changer.

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry:n johtokuntaan

Ilkka Veiström valittiin vuonna 1985 perustetun Tampereen Aikidoseura Nozomi ry:n johtokuntaan ja toimii sen jäsenenä sekä sihteerin tehtävässä 1.1.2021 - 31.12.2021.

Nozomi on Tampereen vanhin ja Suomen suurimpiin kuuluva aikidoseura. Nozomilla on ollut Olympiakomitean Tähtiseura–status vuodesta 2009 sen täytettyä junioritoiminnassaan Nuori Suomi -sinettiseuran laatukriteerit neljäntenä aikidoseurana Suomessa.

Nozomi tarjoaa jäsenilleen ammattiopettajan johdolla mahdollisuuden harjoitella kokonaisvaltaisesti itsepuolustusta sekä kehon ja mielen sekä koordinaation hallintaa.