Chadō, "teen tie" on monitahoinen kulttuuriperinteen muoto, jonka opiskelu on elämänmittainen polku. 

Olen opiskellut japanilaista Urasenke-koulukunnan mukaista teeperinnettä, Chadōa, syksystä 2016. Suomessa usein teeseremoniana tunnetun perinteen opiskelu on monitasoista harjoittelua, jossa jokaisella osallistujalla; teen valmistavalla sekä vierailla on omat, tarkkaan määritellyt roolinsa sekä etiketti. Kuitenkin kaiken ytimessä on alkuperäinen lähtökohta - tarjota maljallinen hyvää teetä. 

Osana teeharjoittelua rakensin kotiini chashitsun (teehuoneen) kesällä 2023. Tilan koko on perinteinen neljä ja puoli tatamia (yojohan).

 

Teevälineistöni (Chadōgu)

Binkake

Chabako

Chaire

Chaki

Chakindarai

Chakin otoshi

Chasen

Chashaku

Chawan

Chitosebon

Choshi

Daisu

Dora

Fuchidaka

Fuchin

Furo

Furosaki byōbu

Futaoki

Gotoku

Habōki

Haiki

Haisaji

Hanaire

Hanaire kusari

Hibachi

Hibashi

Hishaku

Ishi usu

Ita
Coming soon

Kagetsu orisue

Kaigu

Kaiseki-astiat

Kakemono

Kama

Kama-kan

Kamashiki

Kama kusari

Kashiki

Kensui

Kirjallisuus

Kizue

Kobukusa

Kōgō

Maegawara

Matcha furui

Miscellaneous
Coming soon

Mizusashi

Mizutsugi

Natsume

Ochoko

Ro

Shakutate

Shikiita

Soko gawara

Sumi

Sumitori

Tana

Tenmokudai

Tetsubin

Tsubo

Tsukubai

 

Kuvia Teen Polulta

Keiko 17.08.2023 - vieraila Leo ja Elias

Keiko 01.08.2023 - Markku Peltola -sensei opettamassa

Vierailu Japanska Thesällskapet -yhdistyksen vieraana Tukholmassa 15.06.2023 - 19.06.2023

 


Ensimmäinen temae, Ryakubon temae (08.11.2017)

Minulle japanilainen tee on ollut monella tavoin ikään kuin polku kotiin. Chadōssa yhdistyvät monet tavat tehdä asioita, jotka ovat kulkeneet omassa elämässä jo mukana kaikki vuodet.


Teen opiskelu auttaa ymmärtämään japanilaista kulttuuria ja japanilaisuutta (08.11.2017)

 

2017

Chitosebon temae -keiko Tampereella 27.12.2017

 

2017

Ro-sumitemae (hiilten asettelu tulipesään) -harjoittelua Sempai Janin kanssa 21.12.207 Tampereella

 

2017

Tampereen opintopiirin Keiko-teeharjoitukset 19.12.2017. Makeisina vaahtokarkkilumilyhty

 

2017

"Pizza-Chakai" Tampereella Sempai Janin kanssa 15.12.2017. Erityisteemaljana käsinmaalattu chawan, joka valmistettu 1770 - 1810 väillä

 

 

2017

Keiko-teeharjoitukset Tampereella 14.11.2017, kylmän kauden tulipesän (Ro) opiskelua sekä yllätyksenä vieraille omatekoisia makeisten tarjoilutapoja

2017

Keiko-teeharjoitukset Tampereella 10.11.2017, tuhkan muotoilun (haigata) sekä hiilten asettelun (sumitemae) harjoittelua

2017

Mika Mäkelä Sensein keiko-harjoitukset Tampereella 08.11.2017
Mika Mäkelä Sensein keiko-arjoitukset 08.11.2017Mika Mäkelä Sensein keiko-arjoitukset 08.11.2017Mika Mäkelä Sensein keiko-arjoitukset 08.11.2017

Tilaisuudet ja lisätiedot

Ylläpito ja yhteistyökumppanit