Tarkastuslautakunnan ensimmäinen kokous 20.6.2017

Tampereen kaupungin tarkastuslautakunta - tuttavallisemmin TARLA - kokoontuu ensimmäisen kerran nyt tiistaina 20.6.2017. Merkittäviä tai kummallisia sisältöjä ei ensimmäisessä kokouksessa ole. Ja jos olisi, en niistä käytännössä voisi edes kertoa.

TARLA on valtavan upea mahdollisuus ja olen edelleen syvästi kiitollinen kunniasta päästä sen jäseneksi. Tarkastuslautakuntaa voi pitää eräänlaisena ikkunana, josta pääsee perinteistä lautakuntatyötä laajemmin katsomaan koko Tampereen kaupunkiorganisaatiota sisältä päin, ja jossa on mahdollisuus myös oppia todella paljon. Lautakunnan luonteen vuoksi suurin osa sen käsittelemästä sisällöstä on salaista. Se tarkoittaa, että mahdolliset raportit noudattavat kaupungin julkistamistapaa ja pääsen etukäteisavaamaan sitä, mitä on tulossa, vain hyvin rajallisesti.

Kuntalaisille on jätetty kuitenkin pienen pieni kurkistusluukku TARLAn toimintaan ja sitä voin hyödyntää itsekin, päästen kertomaan, mitä kaupungin luottamustoimessa teen. Mikäli tarkastuslautakunnan jännittävä toiminta kiinnostaa, löydät sen esityslistat sekä pöytäkirjat julkiselta osin aina täältä: Tampereen kaupungin esityslistat ja pöytäkirjat

Nyt tiistaina luvassa lautakunnan järjestäytymistä ja illalla sidonnaisuusilmoituksiin liittyvää kouluttautumista Lempäälässä muiden kaupungiseudun tarkastuslautakuntien jäsenten kanssa. Näistä sidonnaisuusilmoituksista ja -rekisteristä voisin puhua vaikka kuinka, mutta jätetään tarkempi esittely odottamaan omaa postaustaan.