Tampereen kaupungin tarkastuslautakunnan varsinaiseksi jäseneksi

 

Tampereen kunnanvaltuusto valitsi kokouksessaan 12.06.2017 Ilkka Veiströmin kaupungin tarkastuslautakunnan (tarla) varsinaiseksi jäseneksi toimikaudelle 01.06.2017 - 31.05.2021.

Veiström on luottamuspaikasta hyvillään. " Tarla on aivan erityinen lautakunta, jossa pääsee muita vastaavia luottamuspaikkoja hieman laajemmin seuraamaan koko kaupunginhallinto-organisaation toimintaa", Veiström toteaa ja huomauttaa, että kyseinen tehtävä sopii erinomaisesti hänelle myös pääkirjanpitäjän siviilityönsä johdosta.

Tampereen kaupungin organisaatioesittelyssä tarkastuslautakunnasta kerrotaan seuraavasti: "Tarkastuslautakunta seuraa tilintarkastajan tarkastussuunnitelman toteutumista ja muutoinkin tehtävien suorittamista. Lautakunta valmistelee valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat sekä arvioi, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet. Lautakunnalla on oikeus tarpeellisessa määrin tarkastaa kaupungin hallintoa ja taloutta."

Tarkastuslautakunnan asettaa kuntalain mukaisesti kaupunginvaltuusto. Tarkastuslautakunta asetetaan valtuuston toimikautta vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastamista varten. Tarkastuslautakunta esittelee tilintarkastajan antaman tilintarkastuskertomuksen ja oman arviointikertomuksensa suoraan valtuustolle.

Lähde (tarkastuslautakunnan esittely): Tampereen kaupunki