Veiström kaksivuotiskaudelle Pirkanmaan Vihreiden hallitukseen

Pirkanmaan maakuntatason vihreä poliittinen järjestö Pirkanmaan Vihreät valitsi Ilkka Veiströmin hallituksen jäseneksi vuosille 2019 - 2020 Valitseva kokous järjestettiin Tampereella 24.11.2018 ja Veiströmin pesti tehtävässä alkaa heti alkuvuodesta 2019.

"Nyt kohteena oleva hallituskausi on erityisen merkityksellinen, mikäli maakunta- ja soteuudistus saadaan maaliin. Matka siihen on pitkä, mutta poliittinen työ pitkäjaksoista. Kävi uudistuksen kanssa miten tahansa, on poliittisten toimijoiden varauduttava jo nyt kaikkiin mahdollisiin lopputulemiin", Ilkka Veiström kertoo viitaten mahdollisiin maakuntavaaleihin sekä erityisesti poliittisen vaikuttamisen merkitykseen tässä ja nyt.

Veiström jatkaa: "Meillä Pirkanmaalla yhtenä Suomen johtavista kasvualueista on arjessa monia sellaisia tulevia sekä jo menossa olevia prosesseja, joissa vihreillä on valtavan tärkeä rooli ihmisistä sekä ympäristöstä huolehtimisessa. Kasvu on tärkeää ja lähtökohtaisesti talousvetoista, mutta se ei saa olla peruste valitettavan usein lieveilmiönä näkyviin laiminlyönteihin."

Pirkanmaan Vihreät ry on Pirkanmaan vaalipiirin vihreiden yhdistysten kattojärjestö, joka osallistuu kunnallisten, seudullisten ja maakunnan sekä valtakunnan asioiden edistämiseen esimerkiksi julkisten kannanottojen kautta yhteistyössä Pirkanmaan vihreiden poliitikkojen kanssa.

Veiströmistä mehiläistenhoitaja

 

Opintotäytteisen syksyn päätteeksi Ilkka Veiström suoritti mehiläishoidon peruskurssin 23.09.2018. Kurssilla perehdyttiin mehiläisten hoitoon, hunajan tuottamiseen ja mehiläisteollisuuteen. Opintoihin sisältyi mehiläistarhavierailu.

Kurssi antoi riittävät tiedot oman mehiläistarhauksen sekä hunajan tuotannon aloittamiseen, jotka Veiström aloittaa vuonna 2019.

Tarkastuslautakunta luovutti vuoden 2017 tarkastuskertomuksen Tampereen kaupunginvaltuustolle

 

Tampereen kaupungin tarkastuslautakunta luovutti 21.05.2018 kaupunginvaltuustolle vuoden 2017 tarkastuskertomuksen. Tilaisuudessa meille tarkastuslautakunnan jäsenille tarjoutui mahdollisuus nostaa esille lyhyissä puheenvuoroissa tarkastuskertomuksesta itselle tärkeitä teemoja tai aiheita.

Omat terveiseni kaupunginvaltuustolle koskivat päätösten arviointikriteereitä eli "mittareita". Valtuuston asettaessa tavoitteita, niille ei välttämättä aina anneta selkeitä arviointikriteereitä. Kuitenkin seurannan rooli demokraattisessa päätöksenteossa hyvin keskeinen.

Pitämäni lyhyen puheenvuoron voi kuunnella ohessa. Lisäksi se löytyy alta luettavana versiona.

Lue lisää...

Äänioikeus ei ole itsestään pysyvä asia

Aamulla Tampereen virastotalolle kokoontui reipas vaalilautakuntapuheenjohtajien joukko noutamaan ensimmäisen presidentinvaali 2018 -äänestyspäivän äänestysmateriaaleja. Vaalitunnelmaa oli selvästi aistittavissa, vaikka yleisesti vaalit eivät ole ehkä perinteistä kiinnostusta herättäneet.

On tärkeää, että huomenna sunnuntaina moni käy antamassa äänensä ja käyttää yhtä arvokkaimmista yhteiskuntaoikeuksista - oikeutta vaikuttaa. Sitä ei voi sanoa liian usein.

Äänioikeus ei ole itsestäänselvyys. Eikä se ole itsestään pysyvä asia. Demokratia ja yleensäkin suomalainen yhteiskuntamalli ovat asioita, joista huolehtiminen on meidän jokaisen oikeus sekä vastuu.

Tervetuloa vaikuttamaan - äänestämään.

Ajantasainen lista Tampereen äänestyspaikoista (joissa muutama muutos) löytyy Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Pirkanmaan Vihreiden maakuntavaalityöryhmän jäseneksi

 

Ilkka Veiström aloitti 2.5.2018 Pirkanmaan Vihreät ry:n maakuntavaalityöryhmässä. Suomen ensimmäisten maakuntavaalien toteutuessa, työryhmä vastaa piiritason vaalityön koordinoinnista sekä suunnittelee ja toteuttaa vaaleihin liittyviä käytännön järjestelyitä.

Veiström on innoissaan mahdollisuudesta olla mukana tuottamassa ensimmäisiä vihreitä maakuntavaaleja. "Aikaisempien rakenteiden ja poliittisten järjestöjen valmiin vaalikulttuurin puuttuminen tällä tasolla avaa aivan valtavasti mahdollisuuksia, eikä vaalien tuloksen merkitystä jokaisen meistä arkeen voi korostaa tarpeeksi. Nythän monet kuntatason hallintoasiat, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon päätäntää siirtyy laajalti uusille valittaville maakuntapäättäjille", Veiström korostaa.

Ilkka Veiströmistä kulttuuriyhdistys Vastedes ry:n varapuheenjohtaja

Ilkka Veiström valittiin torstaina 11.01.2018 yksimielisesti kulttuuriyhdistys Vastedes ry:n varapuheenjohtajaksi. Luottamustoimi koskee hallituskautta 2018. Veiström vastaanotti tehtävän vastaan nöyrän kiitollisena.

Vastedes ry on vihreä ja vireä vuonna 1985 perustettu kulttuuriyhdistys, joka toimii Tampereella sekä Pirkanmaalla ja järjestää monenlaista toimintaa ja tapahtumia. Vastedeksen perustamisen aikoihin vihreä toiminta oli ennen kaikkea kansanliike. Kun Pirkanmaan Vihreä liitto ja Tampereen Vihreät perustettiin, politikointi jäi Vastedeksessä vähemmälle. Nykyisin Vastedes on puoluepoliittisesti sitoutumaton kotipaikka kaikille, jotka haluavat edistää ekologista elämäntapaa ja arvoja.

Vastedes ry tukee ja edistää vaihtoehtoisia elämäntapoja ja yritysmuotoja sekä rohkaisee niihin liittyvää aatteellista keskustelua ja yhteiskunnallista osallistumista. Lisäksi yhdistys pyrkii vaikuttamaan siihen, että yhdistyksen edustamat arvot huomioidaan niin rakennetun ympäristön kuin luonnonkin suunnittelussa ja käytössä. (Vastedes ry:n esittelyn lähde: yhdistyksen verkkosivu)

Kulttuuriyhdistys Vastedes ry:n hallituksen jäseneksi vuonna 2018

 

Ensi vuonna on aika ottaa pieni tauko monivuotiseen hallitustaipaleeseen Tampereen vihreät ry:n hallituksessa, mutta toiminta yhdistyksissä ei siihen tietenkään pääty.

Kulttuuriyhdistys Vastedes ry:n syyskokous valitsi Ilkka Veisrömin yhdistyksen hallituksen jäseneksi vuonna 2018. Veiström on luottamuksesta valtavan kiitollinen ja odottaa innolla hallituskauden alkua.

Vastedes ry:n toimintaan on helppoa tutustua osoitteessa www.vastedes.fi

Sivu 1 / 2